Apr 16, 2010

Children's View on Religion?

Ever wonder if they know what religion is all about?



12 comments:

*juliet le sweetheart said...

so sweet... niesreena pun selalu ikut kami solat. tapi selalunya separuh jalan jer... :)

lin said...

alahai..sejuk ati aunty..kusyuknye miya solat. :D

temp. housewife said...

comel miya pakai telekung. kat Msia dah banyak telekung2 untuk kanak2. I'm going to buy for Fathini and Hafizah once we go back. diaorg dah mintak nak pakai sama mcm kita.

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

juliet--> sama cam miya la, semua waktu solat 1 rakaat aje. siap baca doa "ameeya amin"

lin--> kusyuk time 1st rakaat aje, pastu entah mana dia ronda. bila we all dah bg salam & nak baca doa, cepat dok atas riba we all.

temp.housewife--> telekung miya ni nenek dia jahit. cam bleh pakai sampai 6-7thn aje..now pakai takyah pakai kain. hihihi..

ibudhani said...

ala chomelnyer miya solat......siap bace doa ye... gud girl la miya ni...

Farah said...

alalala sejuknye hati menengok miya sembahyang..budak2 ni maybe die tak berapa paham lagi tapi bila die tengok kita sembahyang hari2..maybe die akan paham yang sembahyang ni is a perkara yang kena buat hari2.

Hanz said...

children is lead by example...bagus Miya!

Rozy said...

comellnyaa miyaa....

sujud semua miya ikut wat sekali ka?

Just Call Me Bitt said...

so cute bila gurl wear telekong mcm miya...ismeth selalu join tang sujud abis dia berguling-guling jadinya..iskandar 1 rakaat jek pastu abis..hehehe

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

ibudhani-->miya suka aje buat2 comel, mmg rasa syukur sgt la bila dia buat benda gini. leh contra blk benda yg dia buat mama naik hangin.

farah-->betul tu..sejuk....untung habit lekat til besar. takde liat nak di suruh solat nnt.

hanz--> children live what they learn kan? so mama & papa dia kena show more good example ni.

rozy--> semua posture solat dah betul dah. cuma tu la prob dia..solat jemaah dia akan habis dulu dr we all.

bitt--> ismeth & iskandar tu geng miya la tu..miya solat 1 rakaat aje...pastu dia guling2 merata2 even depan we all tgh solat. so kena angkat dia aside bila sujud. takpe, ni cara anak nak dekatkan diri jinak2 bersolat kan?

Nadiah Sidek said...

alahai..bagusnya miya. moga jd anak yg solehah ye syg :)

Umi Nuha said...

comelnya miya....sejuk perut mama

Post a Comment

-

Disclaimer: I am not a medical doctor nor am I a lawyer. I am not a scientist nor am I an expert. I am just a wife and a mother, who is putting her thoughts and findings in a blog. All of the posting on this website & my blogs were written by me for educational purposes and as my sentimental library, but are not meant to diagnose nor treat any medical disorders. Any other materials that I may have quote from other published materials are for educational purposes only and not for any other manipulative reasons. Anyway, whatever weird stuff that I published are the real stuff that I believe works for me. Tips and tricks that might work for me. You are free to put it in your head if you thinks its valuable, but if you think its rubbish... Please don't mock me. Do please shut your pie hole.
 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch