Apr 22, 2010

Yay Yay!!! Miya's going to school!!

Yesterday Mama & Miya went to visit a daycare centre near our home.


While Mama toured the centre, Miya stayed in her soon-to-be classroom. Miya made some friends. Miya had a helluva time, so Papa & Mama decides that it would be a great place for Miya to mingle & learn. As a start, Miya will only go there once a week starting May.

After Mama was done with the registering and settling the admin stuff, Mama when to the classroom to check on Miya. Miya was having afternoon snack with her classmates. Miya even had a second serving of the puff pastry (tomato+cheese) and drank down a whole cup of plain water. Siap Miya said "ten kium" when the teacher tambah snack Miya. Woah, this is a very unusual event. Kalo kat rumah, manade selera bagus begini. Mama kagum.


Then after spending almost an hour there, its time to leave. Karang marah pulak orang admin, belum mula dah nak lepak lama-lama. Tak bayar yuran lagi pulak tu. So Mama dukung Miya & we said bye-bye to all of Miya's new friend.

Miya melalak teruk ok. Tak mau balik. Mujo la bila Mama said we're going shopping, Miya termakan pujuk. Hihihihi..anak dara, suka aje shopping kan?

So after this Miya will have a mixture of daycare playschool & homeschool. So Papa & Mama hope whatever can't be provided at home will be compensated at the daycare. Yay for Miya!!



14 comments:

Liz Rohaizat said...

kalau kat daycare centre, mmg anak akan mkn byk dr kat rumah. maybe sbb dia tgk kwn2 dia mkn so dia pun nak join mkn sama.

ryme said...

betui tu..sama la dgn danny..org yg jaga kata dia mkn byk...tp kat umah, saya paksa mkn sampai nngs2...napa yek???

Momma Mia said...

sbb ramai kawan yg makan skali, tuh berselara je Miya..

yatie chomeyl said...

yeay, nanti miya dpt ramai kwn baru..mesti miya hepi :)

Ely Hasrul said...

yeayyy beshnye...miya dpt g class & makes fren

iye.. sami mkn byk kat nurseri.. kat umah dia nk susu aje.. cesss

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

liz--> itu la yg i harapkan..ada skit peer pressure/guidance.

ryme-->tu la i figure, dia main syok bila tgk budak lain makan..ke.....ke dia saje nak ngada test power dgn kita?

momma mia-->kawan2 tambah, dia pun nak tambah la..

yatie-->tu la i hope dia bleh develop better social skills thru parallel play. ni dok homeschool dgn mama, sembang dgn mama aje. kang dia jd cam org tua lak. hahahha..tp mmg i'm pretty excited coz tgk dia laju aje makan & selambe aje mingle dgn semua org. takde yg pulaukan dia. biasa kat playground, anak matsalleh akan pulaukan dia kalo ramai2 tu. i guess coz tgk miya lain. ni dlm class miya ni ada arab, cina, indian, german & matsalleh. semua cakap ayam itik, but elok aje main.

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

ely--> cikgu pun kata budak biasa makan byk kat school & kalo miya ok aje selera, dia kata mesti cepat leh wean off from BF. tp nnt miya gi sekolah sehari aje seminggu, menjadi ka?

Nadiah Sidek said...

yay..nnt miya jd lg pandai! agaknya dia seronok mkn dgn kwn2..tu yg berselera je tu

Rozy said...

bestnyaa miya go school..
hadiff nih bila laa ummi dia nak antaq..

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

nadiah sidek--> kepandaian belh develop, precious moment & happiness anak dpt perkawan tu yg cukup tak ternilai. selama ni i terasa cam deprived dia dr berkawan. asyik berkepit dgn i aje. hihihi...

rozy-->berkepit aje la dulu sementara ada peluang, nnt u go back to work rindu2 lak. cam smlm miya sibuk bersocial dgn kawan2 dia, mama dia yg rasa sunyi. siap i leh comfort muyself kata "lek la, seminggu sekali aje pun miya away". terukkan?

paij188 said...

weeee... miya sekolah!

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

paij188--> miya excited nak gi sekolah, mama dia lak berat hati. takut rindu..hahahha..dah setahun lebih dok berkepit berdua aje.

5577 said...

miya nak gi skolah dah.. hehe.. best! :)

Just Call Me Bitt said...

yeay...dah nak sekolah erk..hehehe..shopping??? huh budak lelaki pon suka...uwaaaaa

Post a Comment

-

Disclaimer: I am not a medical doctor nor am I a lawyer. I am not a scientist nor am I an expert. I am just a wife and a mother, who is putting her thoughts and findings in a blog. All of the posting on this website & my blogs were written by me for educational purposes and as my sentimental library, but are not meant to diagnose nor treat any medical disorders. Any other materials that I may have quote from other published materials are for educational purposes only and not for any other manipulative reasons. Anyway, whatever weird stuff that I published are the real stuff that I believe works for me. Tips and tricks that might work for me. You are free to put it in your head if you thinks its valuable, but if you think its rubbish... Please don't mock me. Do please shut your pie hole.
 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch