Nov 23, 2009

facts about tantrum




when they scream, just tell yourself...ITS JUST A PHASE...JUST A PHASE..SABAR...


click image to enlarge

kalau miya tantrum, dia at times throw her book & toys. then dia kata "hook ooo..oh no". then dia merajuk ala2 heroin filem p.ramlee.

There are times I just buat bodo until she hush, then baru I pujuk & explain that such behavior is a huge NO-NO.

But time hati lemah tu, mmg la I pujuk and even reward her...I know rewarding when kids having tantrum is a huge parenting mistake. Apa boleh buat, hati ibu ini lemah and at time kesabaran pun ada limit.

more info also at http://www.bellybelly.com.au/articles/toddler/toddler-tears-tantrums and http://www.babycenter.com.au/toddler/penelopeleach/copingtantrums/

-edited additional info: if u have kids with tantrum yg menakutkan u as a mom, cam refer to blog stephanie-ryan's mom

4 comments:

Mummy Harith Hannah said...

My doter recently into habit of "jelir2 lidah". Lama plak tue setiap kali buat camtu. Kiter cubit2 tangan & peha suruh stop pon xjalan. Hangin satu badan! Ntah mana dia belajar (from TV kot), sbb abg dia tak buat pula gitu. Yg peliknya, dia hanya jelir pada saya, not to her ayah. Gatal jerr tangan nie nak slap her mouth.

Aghhh, what to do ekk mama Miya? :(

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

mummy harith hannah--> ni la anak, macam kerenah..ada yg baring benda, ada yg gigit org, ada yg say bad words and sometimes say hurtfulthings kat kita. nak tak nak kena try be firm. explain kat dia napa that behavior is not good, then hukum dia (kena timeout, take away fav toy, kalau nak ditangankan? to u you la..tp jgn tgn saje, pastikan dia paham dulu kenapa dia kena tgn tu.) apa2 nak buat, pastikan dia paham kenapa u r doing it & bukan saje2 u nak sakitkan hati dia.

i dulu kalau jelir2 or talk back, gerenti kena cili.

nadnye said...

ha ha.. it's always jadi mama punya nightmare bile start tantrum... sabar.. sabar.. sabar

Lady Qay said...

zaffran klo tntrum suka nk melonjak bdn dia n msti akn bump kpla kt lnti if tk bg apa dia nak....huhuhu

tkpun sembam kt lnti smbil nangis..

sllunyer akn larikn diri if nk mula tntrumm

Post a Comment

-

Disclaimer: I am not a medical doctor nor am I a lawyer. I am not a scientist nor am I an expert. I am just a wife and a mother, who is putting her thoughts and findings in a blog. All of the posting on this website & my blogs were written by me for educational purposes and as my sentimental library, but are not meant to diagnose nor treat any medical disorders. Any other materials that I may have quote from other published materials are for educational purposes only and not for any other manipulative reasons. Anyway, whatever weird stuff that I published are the real stuff that I believe works for me. Tips and tricks that might work for me. You are free to put it in your head if you thinks its valuable, but if you think its rubbish... Please don't mock me. Do please shut your pie hole.
 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch