Nov 16, 2009

Miya & Kipas


The last time Miya saw an electric fan was at the age of 9months when we're still back in Malaysia.

Due to the nearing of scorching summer days, we decided to get an electric stand fan. Lucky for us, everything was on sale and so we got the fan for $13 only.

Miya felt excited seeing this new thing in the house and kept on saying "wow..wow..wow..". To be on the safe side, the fan is being placed in the kitchen being the safety gate. We wouldn't want Miya to be doing weird stuff with/to the fan.

The next morning while Mama was making breakfast, Miya hang around the safety gate and said:

"Mama..nak wat fuish fuish" sambil wiggle her fingers around her head and thru her hair. Then she point to the fan.

Oooo..anak mama nak suruh mama on kipas rupanya.

9 comments:

Ely Hasrul said...

wahh miya pasnih leh buat iklan rambut la gitu hahaha

Lady Qay said...

miya nak jd model iklan shmpoo ehhh...
zaffran ngan kipas dia suka jerit waaaaaaaaaa depan kipas n gelak2 sb dgr suara dia plik..hihihi

MaJoRiTy MaMa said...

dalam gambar2 ni miya nampak dah besar la, mcm 2yrs++ plak..so cute bila ckp 'fuish..fuish.."

huds said...

nuha plak suka sngat pusing keliling kipas tu...sangat suka klu dia nampak kipas...hahaha..anak2 kita ni macam2 gelagat betul...

yatie chomeyl said...

ekekke fluish fluish..new terms

Drama Mama said...

hahaha cute sangat miya ni! eh miya is speaking very well ya. exactly how old is she ya?

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

ely--> rambut byk cam bulu ketiak nak jd model konon.

qay--> yg cakap2 dekat kipas tu dia dah buat smlm sebelum on lg. tak sangka dia ingat lak nak buat gitu coz last time i main2 kat kipas dgn dia time 9months dulu.

majority mama--> ni la 1st time miya leh pakai baju bukak aurat kat sini sebab dah summer. so very panas..baju lak kecil2, tu nampak cam dia besar tu.

huds--> miya pun begitu, tu yg kipas kena dok belakang safety gate tu. so miya tokleh buat kerja illegal.

yatie--> dia tak reti nama benda tu, bunyi benda tu pun jadi aa. janji sampai mesej.

drama mama--> miya br 18months. cakap dia pun still byk bahasa yg kita tak paham. kadang2 tu ada gak dia susun ayat betul. kekadang tu entah apa, tiba2 hujung kata ALDI. Aldi tu supermarket we all gi shopping. kekadang bebel2 entah apa2, tetibe kluar berus gigi..agaknye otak maksud lain, lidah kluar lain. segala binatang still dia panggil bolt, semua buah dia panggil banana & epal.

ummiluqman said...

miya yang susun buku buku jadi gitu ke? pandai sungguh..dah 18 bln anak dara ni ya, cepat masa berlalu ya.

Nuroll said...

eee...cutenyer.....boleh x auntie N nk peluk miya? ^U^!

Post a Comment

-

Disclaimer: I am not a medical doctor nor am I a lawyer. I am not a scientist nor am I an expert. I am just a wife and a mother, who is putting her thoughts and findings in a blog. All of the posting on this website & my blogs were written by me for educational purposes and as my sentimental library, but are not meant to diagnose nor treat any medical disorders. Any other materials that I may have quote from other published materials are for educational purposes only and not for any other manipulative reasons. Anyway, whatever weird stuff that I published are the real stuff that I believe works for me. Tips and tricks that might work for me. You are free to put it in your head if you thinks its valuable, but if you think its rubbish... Please don't mock me. Do please shut your pie hole.
 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch