Nov 5, 2009

18months check-up & immunization!!


Grew 6cm in 6months & gain a kilo.

She did well bila kena jab. Just jebik2 nak nangis, but terus tak jadi bila dgr bunyi phone nurse tu. Then sibuk2 ajuk nurse tu talk on the phone (sama gaya cam dlm video "miya's communication skills" tu).

I still kena lecture about Miya's weight gain.

All I can say, I tried giving her the best food, the best breastmilk & a serving of Pediasure Complete everyday. Now I can only doa...

What say u guys?

11 comments:

Drama Mama said...

amboi, tak nangis eh kena jab. bagus miya tak macam irfan the drama king hehe.

miya kurang berat ka. irfan ni macam dah berat sangat dah, kalah cousin dia yang 3 tahun huhu

-hanum- said...

Well, at the age of 27, I'm still underweight... so what?

As long as we are healthy.. not letahrgic and can function well.. and emotionally, spiritually happy...can tutup tutup mata sikit for the physical side...

heheheh... alasan nak sedapkan hatiiiii

yatie chomeyl said...

kdg2 ada budak yg mmg di bagi semua nutritious food tu x gain weight sgt sbb dah memang keturunan nye slim melim gitu...miya ikut mommy nyer kot ;)

umi nuha said...

wah xnangis eh...bagusnya miya ni. nuha melalak jugak masa kena cucuk tu.comel je tgk toncet miya :-)

Farah said...

miya macam afif..makan banyak2 tp berat naik sikit je..tp miya sihat kan!

MaJoRiTy MaMa said...

saya pun lemah btul bab berat badan baby ni... for me gaining less weight than other is better than gaining nothing. Mcm najiha pn ada prob tu, makan banyak..selera ok, tp xdela badan dia jd gebu sgt,just ok.kalau demam lg la..mmg cpt trun berat dia.Maybe its in the gen la, dunwori much..as long as sihat :)

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

itu la dia..actually i tak pernah risau pasal weight gain miya, its just that kecik hati bila org berkata2 as if judge kita tak reti jaga anak ni. bila dok pandang anak2 mat salleh ni mmg la cukup lebar dr miya. same height, tp anak diorang cam marshmallowman; jenis tgn & peha berketak2 tu. so nak pujuk hati, i dok kata miya ni girly..so dia jaga body..nak tinggi & sexy slim..boleh?

Liz said...

oh, same thing happened to me!

kdg2, rasa bley tak kalau xnak pegi check up sbb taknak kena lecture? haha. i punya pengalaman, doktor2 muda yg bebel i tp nurses rileks je sbb diorg kata, as long as berat naik n baby sihat, x perlu nak risau sbb baby lasak.

betul kata u. kita tak la risau pun tp bila org lecture tu, seolah-olah kata kita tak reti jaga anak, x bg anak mkn benda2 yg berkhasiat. padahal, mcm2 kita dah sumbat dlm mulut anak kita kan? home made baby food lagi!

i selalu pk, "takpe.. ni ikut genetic potential". jelas menunjukkan mak dia ni small size dan ayah dia juga satu tika dulu small size (hanya mula meninggi dan membesar lepas umur 20-an), so anak pun maybe gitu jugak la kot.

nadnye said...

tengok miya cam chubby jea n active n healthy too.. rasanya tak pe la kot as long as she want to eat.. and her mother plak yang jaga makan dia..
Budak umur camnie mmg normal tak nak makan sangat, bak kata mak dia nak "slim n sexy".. haha..
sampai umur 7 tahun macam my son baru betul2 ada appetide nak makan.. asalkan dia sihat sudah..

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

dun worry babe,ni ha,takkan u nak anak gemuk bagai,kang kena buli.dia girl,so dia nak slim n sexy!gemuk mana ade lawa.chill la babe..kang org gemuk sibuk nak kurus,ni org badan slim sibuk nak gemuk...she is healthy!bukannya anorexia kan..dun worry hun.

Mysunshine Gift Shop said...

salam
i like the way u buat gamba your baby... wt pitures of animal.. cute

btw, jemput sertai mysunshine giveaway & CD fun for RTAR. layari
http://mysunshine2u.blogspot.com
http://rumahtar.blogspot.com

Post a Comment

-

Disclaimer: I am not a medical doctor nor am I a lawyer. I am not a scientist nor am I an expert. I am just a wife and a mother, who is putting her thoughts and findings in a blog. All of the posting on this website & my blogs were written by me for educational purposes and as my sentimental library, but are not meant to diagnose nor treat any medical disorders. Any other materials that I may have quote from other published materials are for educational purposes only and not for any other manipulative reasons. Anyway, whatever weird stuff that I published are the real stuff that I believe works for me. Tips and tricks that might work for me. You are free to put it in your head if you thinks its valuable, but if you think its rubbish... Please don't mock me. Do please shut your pie hole.
 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch