Nov 4, 2009

Passion for Stroller, Pram, Pushchair or Buggy?

After having a look at Kak Yaz Stroller Haven, it bugs me to keep on dreaming about my dream stroller.... Actually I've chosen 2 type of stroller that I really want after Miya become a Kak Long. I am deeply in love with "Fisher-Price Stand & Ride Duo" and "Leebruss-The Zoom".

Both stroller can carry 2 kids & load of stuff & groceries. This will be very handy when we all go out shopping. We sure will enjoy our walk to the market.


Can you guys imagine me handling 2 kids with a load of groceries? Even now, each time we come back from the market, stroller Miya bagai nak roboh dibuatnya. Sometimes, Miya kena peluk a Melon or Cabbage. Hikhikhikhik...

12 comments:

Rozy said...

wahh..miya nak jadi kakak dah ker? hehhehehe

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

rozy--> lom lg aa..baru berangan nak adakan adik utk miya..pastu sambung lak berangan nak beli stroller baru....now berangan aje dulu..

Lady Qay said...

i can imagine it..hehe.teringt ms kt uk kcik2 dulu, bila pg market ngan my mum n sibs, bis pnuh bwh my bro mac laren stroller pnuh ngan groceries n kt tgn kitrg bw skit2 sorg yg ringan2..hehe

Momma Mia said...

huhu momma pun dah kene start dream nih!! cane nnti nk bawa Mia & adiknya if abah is not around? Dulu mia diajar jln2 dgn baby wearing jer... stroller kami kurang pakai... biler ade adik cane nk buat ek??!!

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

qay--> haa, tu la i tgh pikir. dgn berdua with miya pun slalu sarat aje basket stroller. slalu risau bakul bwh tu roboh. kalau dpt adik time miya dah besar skit, boleh la harapkan dia carry groceries gak.

momma mia--> we all tak berkereta. so mmg la berjalan ke mana2 dgn stroller, unless naik tram. tu pun kena dokong pakai pouch gak, takut tgn tercabut..hehehehe. even gitu pun, roboh bahu nak carry budak berat seguni beras ni. papa miya sendiri pun slalu sakit2 bahu dokong miya, ni kan i yg cinonet ni.

salwana albaki said...

zakiah, i tot miya nak dapat adik dah! ekekeke.. ;) herm...i pn jadi gilos sekejap tgk blog kak yaz tu..ganas ar kak yaz..i plak dok berangan bugaboo nie..hehehe..kalau ade rezeki adik (tapi belom ade adik lagi :D) mau grab tu satu..

yatie chomeyl said...

hahah..funny bila u ckp miya kene peluk melon or cabbage but i guess nanti pun baby SN akan belajar jadi cam kak miya since now pun stroller dia selalu penuh dgn brg2 groceries mommy.

btw, hari tu i baca dlm buku "shopaholics & baby" pon, si becky duk pening nak pilih stroller, pram or buggy yg sesuai utk baby dia...tiba2 u pun dh jd mcm dia...kui3x

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

yatie--> tu la dipikirkan..dulu stroller ni sekadar benda nak usung anak time nak gi window shopping. now stroller mmg public transport anak since we dont have car. nak suruh jalan sendiri, kecik lg..kang melecet lak kaki dia.

fiza said...

Laaa...ingatkan miya nak jadi kak long dah ☺☺, hehehe..sian miya kena peluk melon ^_^

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

fiza-> mujo baru tahap peluk fruits & vege, jgn sampai tahap kena peluk ikan, udah..

zZana said...

talking about stroller idaman ni 3 hari 3 malam pun xhbis,,hehee...kita pun berangan jer dulu,,

Ely Hasrul said...

comelnye miya pegang melon!! pasnih kalu ade adik miya dh beso sket bleh tlg carry byk sket hehehe

Post a Comment

-

Disclaimer: I am not a medical doctor nor am I a lawyer. I am not a scientist nor am I an expert. I am just a wife and a mother, who is putting her thoughts and findings in a blog. All of the posting on this website & my blogs were written by me for educational purposes and as my sentimental library, but are not meant to diagnose nor treat any medical disorders. Any other materials that I may have quote from other published materials are for educational purposes only and not for any other manipulative reasons. Anyway, whatever weird stuff that I published are the real stuff that I believe works for me. Tips and tricks that might work for me. You are free to put it in your head if you thinks its valuable, but if you think its rubbish... Please don't mock me. Do please shut your pie hole.
 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch