Mar 16, 2010

Look Who's talking, ok?


"Hey, apa ko buak?" sambil buat gaya makcik2 bergossip.

"Eeei, apa chuuu?" buat gaya bimbo blonds tanye soalan. Ada times dia akan kata "Eweew, wat dat?".

"Mama, dokdok. Nyak amah (boob)" sambil tepuk peha mama dia & buat muka bodek nak nyusu.

"Mama...amah daaap. nyak?" ayat bodek nak susu time mama bz dgn lappy.

"oooh tanteeek" ayat puji...or bodek nak benda..

"Haak haa, pak toh" ayat time tgk benda jatuh, meletup, terbakar, pecah.

"noi..go way" ayat menghalau org.

"oh noi..i dowan" ayat diva kalo tak nak.

"mama, nyak chepum chepum" ajak mama dia vacuum the house after she made a mess.

"iyaa dipchee, iyaa lala, iyaaaaaa poooooooo" saying helo to teletubbies.

"hai hai" bila kluar dr bilik after a nice nap.

"ai law yu..kisssu" ayat sayang & nak bodek..

Actually, banyak lagi common stuff yg Miya selalu sebut, but mama lost track of them.

See Miya leh bercakap la..(ni balas balik to Tok Ma Miya yg pagi td bebel kata Miya tak reti cakap. Dah nak 2yrs old, takkan nak sign language ajeee).



11 comments:

temp. housewife said...

biasala org tua risau kalau cucu diaorg lambat jln, lambat cakap dan lain2 lg. My MIL pun duu dok risau my eldest daughter tak boleh jln2 lg bila dah 15 bln. BTW quite je cara MIya cakap.

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

temp.housewife--> tu laa..i keep on saying each kids ada milestone sendiri..janji dia achieve it, sudah..cepat lambat, lain citer..

nieda said...

dh byk skill bahasa miya..pandai dia..

Dayah said...

ada yg jenis ringan mulut..ada yg jenis berat mulut.. tapi org salu kata by 2 years, dah start leh cakap..

ummiluqman said...

wah comel gitu miya ckp ..mana la pulak tiru style makcik2 gossip tu.. Luqman pun tak banyak ckp..yang tau "naaak naaak"bila dia nak sumthing smbil tumjuk.. tak bole 2 words lagi pun..

Umi Nuha said...

setuju, lain budak lain gaya dan caranya.
kot tak bersuara langsung lainlah ek.miya mmg cute, i donwan paling tak tahan :-)

MamaAdwanEncem said...

hai hai... omey miya talk2...

auntie kissu sikit... muahhhh

ibuaiman said...

umur miya skrg yer?same dgn my daugther ke aqilah (20 months)...biase klu bdk pompuan, mulut ringan skit banding dgn boy...i ade bc newsletter bbcenter arini, by age 20months biase bdk2 akan suka tiru gaya dan percakapan orang sekeliling dia..so, hati2, jgn smpi diorg copy ape2 yg tak baik dari kita...huhu

Drama Mama said...

haaaa comel la miya! pandaiii cakap...penuh ke'diva'an plak tu. way to go girl!

CatlinaFly said...

alalalalala...miya comelnye..auntie tak sabar tnggu e-ein bercakap bhs yg auntie leh paham..:)

(tak tahan dgr noi, i donwan tu heheheh..comelnye!)

ummu faqeh said...

takper..nanti lama2 pandailah tuh..miya kan ada mama yang hebat!tentunya anak mama ni akan jadi sehebat mamanya juga..amin!

Post a Comment

-

Disclaimer: I am not a medical doctor nor am I a lawyer. I am not a scientist nor am I an expert. I am just a wife and a mother, who is putting her thoughts and findings in a blog. All of the posting on this website & my blogs were written by me for educational purposes and as my sentimental library, but are not meant to diagnose nor treat any medical disorders. Any other materials that I may have quote from other published materials are for educational purposes only and not for any other manipulative reasons. Anyway, whatever weird stuff that I published are the real stuff that I believe works for me. Tips and tricks that might work for me. You are free to put it in your head if you thinks its valuable, but if you think its rubbish... Please don't mock me. Do please shut your pie hole.
 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch