Nov 4, 2010

Gross & Disgusting Pregnancy Facts (That you don't share openly with your girlfriend)



Gross & Disgusting Pregnancy Stuff That We Are Not Proud Of & Wish They Would Go Away Soon:

  1. Bitchiness
  2. Wek wek...
  3. Food becomes an obsession (kekadang rasa cam oink oink aje)
  4. Vaginal Discharge, tiba-tiba rasa empangan pecah
  5. Constipation (menyebabkan menyampah & rasa stress cam nak lempang orang)
  6. Haemorrhoids (tamau citerlah betapa uncomfynya situasi ni)
  7. Varicose veins, nampak urat-urat timbul merata-rata (geli/seriau pun ada)
  8. Nosebleed (I slalu kena, Miya cam trauma aje tengok)
  9. Bleeding gum (Ni pun I slalu kena, Miya cam trauma aje tengok)
  10. Gas!! (tamau cerita sangatlah, but we ladies yang pernah preggy ni tau-tau aje la kan)
  11. Hair Growth (bulu-bulu lebat-lebat, eh bukan I br lepas trim ke?)
  12. Extra saliva (takdelah sampai bersembur bila bercakap, but kena rajin telan airliur..menyampah)
  13. Hyper-pigmentation on face or neck (this is my horror story... tiba-tiba muka ala-ala anak matsalleh yang banyak freckles)
  14. Pimple (I got those jerawat kecik-kecik yang kejap ada kejap takde)
  15. Leaky colostrums (make sure pakai padded bra)
  16. Itchy nipple (kalau kena kat public area, camne nak mengaru tu)
  17. Frequent potty break (annoying)
  18. Cry over everything (iklan sayu pun bleh nangis)
  19. Laziness (takde la malas sangat, but rasa letih & berat montot aje)
  20. Bitchiness (he hehe hee heheeee)
  21. Nothing much is comfortable, unless you are naked
  22. Dreams, weird ones (bangun tido tu mesti terasa cam apa la karut sgt mimpi aku ni)
  23. Headache & migraines (takde angin, takde hujan, takde rebut....tiba-tiba ada sakit kepala)
  24. Vomiting while brushing teeth (salah toothpaste kah?)
  25. Pee when you sneeze combo (untunglah company jual panty liner)
  26. Rashes naik sporadically merata-rata tak pasal-pasal.
  27. Sakit belakang & sengal kat pangkal 'poonanny'. (makin us buat macam-macam weird stuff nak elak or kurangkan sakit tu)
  28. And more bitchiness....

Hmm... anything you ladies care to add that I might have missed....

11 comments:

yatie chomeyl said...

I pun tak selesa tang passing gas tu hahahaha..teringat peristiwa terlepas gas depan budak kecik, dia siap tutip2 hidung wakakakaka metsi budak kecik tu trauma tgk pregnant woman lepas ni

Nuroll said...

dude, i am 100% agree!!!!

Hanim said...

29) Pee when coughing
30) Weird but true - tak boleh buka FB, kepala sakit mcm symptom migrain...

Mama Sohayl said...

31) Jalan terkengkang! ;p

ILA HAFIZ said...

hehehehe.. adatla jadi mak buyong. semua tu kena laluinya kan?..kenangan tu

Sue said...

Itchy niple!!! Hehehhe memang la kadang kena time kat public, kdg tak sedar selamba garu, heheh

Drama Mama said...

ohh i terbalik, i suka time pregnant sebab takde bulu kaki! hahaha kalau tak macam spring! kehkeh

bitchiness, true! i siap gaduh ngn contractor and consultant masa keja dulu time preggie. then diorang bagitau that particular man cakap i pregnant baru dia macam "ohhh patut lah!". hahahaha

http://twinkywinkystars.blogspot.com

azimah fauzy said...

totally agree with you. haha. semua list di atas sy alami n menyampah xhengat.

lg satu, kalo nak kan sesuatu benda esp food, mmg nak time2 tu gak. kalo xdapat, mula la wat drama swasta. haha

Lady Qay said...

hohoho...only some of those yang i alami...
tak sume...another, tak le makan bnyak at one time sb perut penuh rs esp dah trim 3 ni...so kena mkn kerap, kalo tak senak perut..n pastu kena gosok gigi bnyak kali..menciiii...

then kena pg ladies bnyak kali..kdg2 bru lps mndi n dah siap pki baju nak pg keje, trasa nak g pee.skli ada la setitik dua ja kuar..tak best tul....
apa nak buattt..sabooo je leeee

mila.ibunajihah said...

i) tak selesa time tidor, posisi salah ke hapantah

ii) sekok, pedih ulu hati..aduhh

kakyong said...

kakyong tak penah hidung berdarah... tp yg lelain tu semua simpton ade...

paling takk selesa bila org ckp kita jln cam robot.. & paling benci bila org tegur.. eh, kenapa perut besor sgt, walhal ibunyer kecik jer... bygkan 7 bulan org leh kata kita ni dah due nak beranak... huhuuu..

Post a Comment

-

Disclaimer: I am not a medical doctor nor am I a lawyer. I am not a scientist nor am I an expert. I am just a wife and a mother, who is putting her thoughts and findings in a blog. All of the posting on this website & my blogs were written by me for educational purposes and as my sentimental library, but are not meant to diagnose nor treat any medical disorders. Any other materials that I may have quote from other published materials are for educational purposes only and not for any other manipulative reasons. Anyway, whatever weird stuff that I published are the real stuff that I believe works for me. Tips and tricks that might work for me. You are free to put it in your head if you thinks its valuable, but if you think its rubbish... Please don't mock me. Do please shut your pie hole.
 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch