Aug 9, 2010

Last Week Yang Mencabar Iman

Alhamdulillah last week berjaya jugak I ganti the remaining 3 days of puasa. Syukur sangat-sangat mabuk tak teruk sangat. However it was still a challenging week for me.

Puasa and low sugar level tu dah buat rasa giddy sikit-sikit, sekali Miya mula demam starting on Wednesday. She kept on touching her left ear, saying sakit. So I tot its an ear infection and buatlah apa-apa patut. Nak tak nak, layan aje lah kerenah dia. Tapi, demamnya makin teruk when Friday comes. During sleep she kept on twitching, you know macam kita tengah tidur and mimpi jatuh gaung tu.

I know the body twitching when the body heat & cold clashing. I guess demam Miya mmg makin teruk. So tengah-tengah winter yg sejuk gedi ni, I let Miya pakai baju nipis aje and every so often I will wipe badan dia dengan kain lembab.

Memang la mencabar iman melayan ragam dia while I tengah puasa and mabuk. Since Miya kuat menyusu, I bet my sugar level memang makin jatuh (semua benda tak larat, until chinta hati ku kena tolong buat laundry for the whole week).

Miya doesn't want to eat much, so I feed her icecream aje. Itupun, tak habis 1 cup. Imagine tu, budak makan icecream tak habis. So mesti memamg la tengah sakit giler kan?

Ended almost daily you will see this mother & daughter, baring cuddling depan tv melayan perasaan. Whatever susu yang mama boleh produce tu, Miya minum lah.

Finally its only yesterday I realized that rupanye one of her 2nd premolar cut out. Ya Allah, patut la anak aku demam panas. Kesian aje. Dah la ear infection, lepas tu naik pulak gigi garham. Sakit sakit sakit.

Ni belum lagi mula puasa. Jadinya doa-doa lah Ramadhan ni Allah permudahkan ibadah kita mommies ye. Amin...

--psst..i dah fall into cliché preggy moms yg tak larat/malas nak update blog. tunggu la hormones ni stabil sikit ye kawan-kawan, nnt kita cerita best-best lagi.

10 comments:

nieda said...

kesian Miya..hopefully semuanya akan bertambah ok. Kita yang dewasa ni kalau demam ditambah pula dgn nak tumbuh gigi geraam mmg sakit, inikan si kecil Miya..

Ina Hashim said...

yaAllah..siannya miya...patutla sakit smp xmo makan..sian bebudak sakit x reti nak cakap exact sakitnya

JHaZKiTaRo said...

salam.. blog hopping.. singgah2 la blog hamba kalau nak baca pengalaman hamba mengembara di 45 BUAH NEGARA.. :)

Nadiah Sidek said...

kesiannya miya..moga cepat sembuh..

transformed housewife said...

poor Miya. U have to take care of yourself too. susah kalau u pun sakit.

yatie chomeyl said...

get well soon both of u

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

thanx every1. for miya, mmg harap2 after kurang sakit tumbuh gigi ni, kuranglah meragam dia.

as for me, tokleh buat apa2 la. penyakit buatan manusia. tak tau nak estimate bila akan end. hahaha...

Just Call Me Bitt said...

hopefully everything will be ok.. sian u & miya...

Ely Hasrul said...

ala siannye miya... :(

dh ok ke blum kak cik tu??

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

dah ok dah...tp now ada modal baru la..nak attention, dia buat2 batuk & tepuk dada kata "damam".

Post a Comment

-

Disclaimer: I am not a medical doctor nor am I a lawyer. I am not a scientist nor am I an expert. I am just a wife and a mother, who is putting her thoughts and findings in a blog. All of the posting on this website & my blogs were written by me for educational purposes and as my sentimental library, but are not meant to diagnose nor treat any medical disorders. Any other materials that I may have quote from other published materials are for educational purposes only and not for any other manipulative reasons. Anyway, whatever weird stuff that I published are the real stuff that I believe works for me. Tips and tricks that might work for me. You are free to put it in your head if you thinks its valuable, but if you think its rubbish... Please don't mock me. Do please shut your pie hole.
 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch