Jul 21, 2010

Miya's 1st Catfight!!

While I was busy being poked and tested in the ER, Miya had her 1st cat fight.


Bila Miya & Papa-nya masuk dalam ER, the minute Miya nampak Mama, terus la dia drama; mengadu sakit kena cakar.

Papa-Miya & I dunno the whole story, so we all malas la nak fuss about it. For all we know, entah-entah Miya yang cari pasal dulu. Or you know, kids being kids. Sometimes ada problem with sharing. They might push or rampas stuff from each other, in which might spark a fight.

Anyway, bagus gak la whatever 1st aid yang cikgu dia bagi tu. Papa-nya said the cikgu gave a cold compression and apa entah lagi. Memula I saw part kena cakar tu, it was bright red. But a bit later, makin kurang merahnya. See dalam gambar-gambar ni, that is about 4-5 hours after I 1st saw her in the ER.




7 comments:

Lynn Nasir said...

alahai kecian miya..takpe miya, pengalaman tu. next time si pencakar tu sure kena cakar pulak.

bangga ngan mommy miya sbb tak kecoh2 dan acted all cool, hehe! contoh terbaik pd anak.

Liz Rohaizat said...

bagus ija sebab tak ckp byk. biasa la. nama pun budak kan? kita nak tau sapa salah pun agak susah2. masing2 anggap diri betul. hehe..

wah, sana siap ada tulis report eh.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai...kena cakar pipi comel miya :) my nuha kena geget hari tu :P

eRaY said...

miya dah kene cakar pun still boleh senyum :)

fiza said...

Siap ada report tu, kan best klo nursery kat sini buat mcm tu, at least bley tahu apa sbbnya kan. Sian miya kena cakar.

CuppyCakeMommy said...

tulah babe..i pun cakar2 ni malas nak bising2 kat nursery dia..tapi baguslah mia's teacher siap buat report lagi.kat malaysia ni takde makna nya nak buat report cengitu..paling bodo pun cikgu dia bagitau time nak pick up her petang tu je..

btw..congrates for your secnd pregnanycy ya..i hope n wish for the best..

Ely Hasrul said...

haaa miya hahahha comelnyeeee .. aah dulu time sami kena pong i biorkan aje tp bila dh 3 kali kena gigit mmg aku sound la kan hahahha.. beshnye siap ade report.. kalu sini report dpn pintu aje la time amik anak haha

Post a Comment

-

Disclaimer: I am not a medical doctor nor am I a lawyer. I am not a scientist nor am I an expert. I am just a wife and a mother, who is putting her thoughts and findings in a blog. All of the posting on this website & my blogs were written by me for educational purposes and as my sentimental library, but are not meant to diagnose nor treat any medical disorders. Any other materials that I may have quote from other published materials are for educational purposes only and not for any other manipulative reasons. Anyway, whatever weird stuff that I published are the real stuff that I believe works for me. Tips and tricks that might work for me. You are free to put it in your head if you thinks its valuable, but if you think its rubbish... Please don't mock me. Do please shut your pie hole.
 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch