Sep 14, 2009

Short Vacation- Black Rock & Brighton Beach

Di suatu hari yang agak gloomy, papa & mama letak Miya dalam carseat. Then papa drove while mama bebel to papa about the direction.


Miya rasa bosan dengar mama membebel so Miya tidur aje la.


Then bila Miya buka mata aje, Miya nampak laut.

Eeeeee... Apa kat tengah laut tu?

Then papa explain that itu lah HMVS Cerberus, sebuah kapal perang Australia yang dibina pada tahun 1860s. Kapal tu banyak berjasa. Now kapal tu di biarkan duduk kat situ as historical monument. Tapi agak sedih coz kapal tu dah cam karam aje.


Lepas tu, we all masuk kereta and papa drive lagi. Suddenly matahari keluar. Hari jadi terang. Then mama sibuk-sibuk bebel kat papa suruh cari parking, kita pegi jalan kat beach.



This is Miya's 1st trip to the beach. Kaki Miya tak pernah touch on beach sand ever since Miya was born. So this is indeed a new experience for Miya.
Mama bawa Miya dekat dengan air.

Miya mula resah. Kenapa air ni macam nak tangkap Miya? Kenapa air ni ada bunyi garang?
Mama, Miya rasa Miya tak suka la air ni. Dia cam jahat. Nak balik la Mama. Tak nak la dekat dengan air tu mama.

Then bila air laut tu sentuh kaki Miya, Miya nangis. Miya takut. So Mama bawak Miya balik.

Tapi sebelum balik tu, Miya kutip some seashells. Rupa dia pelik-pelik and ada macam-macam warna. Hmm..Miya suka la..


So itu la cerita Miya's trip to the beach, ye kawan-kawan.

10 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

saya tak penah lagi sentuh kaki kat sand tepi beach tu..raya ni nak ajak laa abah dan ummi saya pegi beach..rumah nenek saya dekat dengan beach :)

xoxo,
Nuha

Ummi Salsabila said...

bestnye miya pi beach.aufa blum pnah pi..

beautiful beach! miya so cute!

Ely Hasrul said...

ala comel lah miya. dulu pon sami mcm miya. takut. patu skang dia suka main sand beach. nnti bleh la sami bwk miya pg beach. dating kat situ.

Nuroll said...

eeiii....nice view even nicer when jd modelnya!!

ryme said...

sama cam danny..nngs2 tak nak turun kat terengganu aritu

Rozy said...

ija,

miya looks soo taller than her age or is it you who are the other way round?nhehehheheh
labuh tul pipi miya..geramss..

yatie chomeyl said...

bestnye gi beach ye...nape miya x suke? agaknya miya terkejut lg tu ... lps ni mesti dia suke

AdwanEncem said...

wah2 tomey nye die... jd model beach ye...

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

menjawab pertanyaan rozy...mama miya la yg cinonet nye tu. rasanye miya akan sama tinggi dgn i by age 8 nnt.

kakyong said...

cantik nya pantai.. model pun comel..
geram tengok pipi miya...

Post a Comment

-

Disclaimer: I am not a medical doctor nor am I a lawyer. I am not a scientist nor am I an expert. I am just a wife and a mother, who is putting her thoughts and findings in a blog. All of the posting on this website & my blogs were written by me for educational purposes and as my sentimental library, but are not meant to diagnose nor treat any medical disorders. Any other materials that I may have quote from other published materials are for educational purposes only and not for any other manipulative reasons. Anyway, whatever weird stuff that I published are the real stuff that I believe works for me. Tips and tricks that might work for me. You are free to put it in your head if you thinks its valuable, but if you think its rubbish... Please don't mock me. Do please shut your pie hole.
 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch