Aug 10, 2009

15months- Miya baru dapat 2 gigi!!


sambungan from posting "miya the late teether", finally at 15months Miya dah ada 2 batang gigi. alhamdulillah, no fever or fussiness..just nak terover nak bermanja..sikit2 nak peluk or boobies mama. best of all..alhamdulillah no biting mama's boobies.

nampak tak 2 tunggul gigi kat gusi miya tu? tak nampak? takpe, nnt dia tumbuh tinggi skit lg eek? nnt mama amik gambar & zoom in betul2.

20 comments:

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

ala cian...nape lmbat tumbuh gg ni syg..bkn mama u ckp minum susu ibu smua milestone cpt?hehehee jz kidding ye busyuk.tp alhamdulilah..akhirnya dua gigi.smart lil girl.

LinCute said...

"at last... hehehehe... miya...miya... caye dh naik 4 batang dh tau... minggu lepas naik 2 lagi gigi atas... heheheh... pastu yg len coming soon... bhgn atas gak rasanya... nnt caye suh mama snap kan gambar ek... hehehe..." said AdwanEncem..

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

tu la..miya minum susu mama jadi tinggi aje, gigi takde. rasanye miya nak tinggi dari mama dia by age 8yrs old. now miya dah tinggi 78cm, mama dia 143cm aje.

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

oh really?oklah tu,mestila tinggi dr mama nya..ryan 90cm now :) seems like tinggi dr i 166cm hahaha.

Rozy said...

yeay!!! miya dah ada gigi!!
Hadiff dah nak masuk 6 batang..
gigi kapak nyee bapak ler besaq nya..

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

sexy momma,remember not dat day we talked abt walking baby?alhamdulilah my son can walk at 9months d..recent post b4 Bruxism entry.

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

wow, tingginye ryan..mmg sah la ryan tinggi dr auntie at age 2 nnt. dah el hemsem, mesti ramai peminat.

Ummi Salsabila said...

yey! miya dah tumbuh gigi..mesti excited kan.baiknye xgigit mommy yer..=)

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

MIYA SAYS:

kepada adwan ensem, pasni leh kluar dating dgn miya makan ayam goreng.

kepada hadiff ensem, tunggu aaa nnt miya pun ada gigi kapak.

to ryan, congratz for walking at 9months..pasni makin sexy la your mom. makin fit sebab kena kejar u merata2. my mama dah kurus cam org afrika dah sebab kena kejar miya merata2.

Liz said...

wah, miya dah tumbuh gigi!! congrats! (ceh, ni congrats mcm baru naik pangkat je). pasni leh mkn ayam goreng.

owh, dah chup nak mkn dgn adwan ke? lin kembang dlm hati.. hehehe

Just Call Me Bitt said...

gg pon i risau...coz my wire hadphone dah mcm ade kesan gegetan ala2 gegetan tikus gitu....aduuhhh pening terus coz itu project rahsia dia dengan abg dia la tu time mama masak....tiap2 hari i cek gigi dia sama ada goyang ke tidak kan...sopek ke...mana tau tetiba ilang ke kan...hehehe

AdwanEncem said...

AdwanEncem Said:
"tinggi nye miya, camne nak dating nie??? alamat caye ne lompat2 n gayut2 lagi la ni supaya tinggi gak...dh la skrg ni caye bulat.. tak leh jd nie...."

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

hehehe,kurus mcm org africa tu klakarla...better la dr GEMUK kan babe?perut bpelampung.oops!alah,budak ni nampak je cpt milestones..nnti back to normal n growing as a normal kid.dun worry too much kalo anak lambat tu lambat ni.BERSYUKURlah.

irvanqiesy said...

qies tumbuh gigi cpat tp smpai skrg bau 2 btg dan tumbuh ats dan bwah...klu qies ketawa mcm nenek gigi sebatang...hihii

ummiluqman said...

tahniah Miya dah ada gigi

yatie chomeyl said...

wah, miya dh tumbuh gigi yea yea....i think mama miya kena jaga2 lah kot,time2 nenen kang kalo miya tak sengaja ter'gigit' boobs mama hehehe

mirah said...

oh finally yea, mujur miya tak menggigit. My khadijah, asal nampak je gigi baru nak tumbuh, ha tahan lah kena gigit. Bila dah keluar, ok pula pandai tak menggigit. Tp baru 5 btg je skrg, nampak mcm yg ke-6 nak tumbuh. Huhu..

Dayah said...

gigi soo malu..baru sekarang nak keluar... hihi...takpa la..biar lambat asalkan selamat..pasni rempit kuar byk2 sekali kot...

Ely Hasrul said...

wahh jap lagik laju la bertambah banyakk... sami dh tumbuh gigi geraham kt bawah.. nih nk potty training plak.. eerrr malasnye..

Farah said...

ahaha mama mia sungguh excited skang ni..bes la pasni boleh makan ayam goreng puas2..

Post a Comment

-

Disclaimer: I am not a medical doctor nor am I a lawyer. I am not a scientist nor am I an expert. I am just a wife and a mother, who is putting her thoughts and findings in a blog. All of the posting on this website & my blogs were written by me for educational purposes and as my sentimental library, but are not meant to diagnose nor treat any medical disorders. Any other materials that I may have quote from other published materials are for educational purposes only and not for any other manipulative reasons. Anyway, whatever weird stuff that I published are the real stuff that I believe works for me. Tips and tricks that might work for me. You are free to put it in your head if you thinks its valuable, but if you think its rubbish... Please don't mock me. Do please shut your pie hole.
 
HACKED BY YOUR FUCKING LASER
BANGSAT-BANGSAT MALAYSIA, KALIAN MEMANG
GENERASI YANG BERMASALAH PRESTASI NOL
TAPI KESOMBONGAN LUAR BIASA
ULAH SUPORTER KALIAN YANG MAIN LASER
ADALAH CERMIN DARI SIFAT KALIAN YANG MEMALUKAN
BLOG INI DI HACK OLEH LASER HIJAU KALIAN YANG MENGGANGGU PEMAIN INDONESIA
FUCK YOU UP!!! son of a bitch